Tips evenementenplanning

PLAN UW EVENEMENT GOED!

Er zijn een aantal zaken die essentieel zijn zodat u goed een evenement kunt organiseren en kan blijven organiseren. In deze blog leggen wij deze stappen uit zodat u aan de slag kan gaan met uw evenement!

BEPAAL DE DOELGROEP EN HET BUDGET

Als eerst moet u kijken naar uw budget zodat u inzicht heeft op wat er allemaal mogelijk is en wat er niet mogelijk is. Komt u tekort tijdens de begroting? Dan kunt u bepaalde zaken schrappen zodat u het evenement alsnog kan organiseren. Daarnaast is het erg belangrijk om in kaart te hebben wat uw doelgroep is, zodat u op de wensen en behoeften van deze groep kan inspelen.

LOCATIE EN CONSUMPTIES

Nadat uw budget en doelgroep bekend is voor u, kunt u kijken voor een locatie waar u het evenement wilt houden. Ook kunt u kijken welke consumpties deze locatie levert. Blijf rekening houden met uw doelgroep en uw budget zodat u niet te veel besteedt en zodat u genoeg consumpties verkoopt om winst te kunnen maken of de kosten glad te trekken.

PROGRAMMA EN DRAAIBOEK

Zorg voor een programma wat interessant is voor de doelgroep. Maak daarbij ook een draaiboek zodat een overzicht heeft over wat er moet gebeuren, wanneer er wat moet gebeuren en wie daar bij betrokken zijn. Zo kunt u het controleren en eventuele fouten doorzien en zorgen dat deze fouten opgelost worden tijdens het evenement.

Over de auteur

Tips meeting

EEN GOEDE MEETING VRAAGT OM GOEDE VOORBEREIDING Het is niet het allerleukste van uw werk, maar ook vergaderen is belangrijk om voor bepaalde zaken duidelijkheid ...