Tips meeting

EEN GOEDE MEETING VRAAGT OM GOEDE VOORBEREIDING

Het is niet het allerleukste van uw werk, maar ook vergaderen is belangrijk om voor bepaalde zaken duidelijkheid te kunnen scheppen. Nodig daarom de mensen uit die het belang van de vergadering in zien en te maken hebben met de zaken die besproken worden tijdens de meeting. Dit voorkomt dat werknemers hun tijd verdoen en voorkomt dat er irritatie ontstaat.

Daarnaast is het ook erg belangrijk om er voor te zorgen dat de meeting op een praktisch tijdstip wordt gepland. Hiermee wordt bedoeld dat de meeting voor iedere werknemer op een tijdstip is dat gunstig uit komt. Het advies is om een meeting altijd om dezelfde tijd te plannen zodat iedere werknemer precies weet hoe laat de meeting is, een voorbeeld is 9:00 in de ochtend, een daily scrum.

Tijdens een meeting die langer dan 10 minuten duurt, is het belangrijk dat de werknemers een kop koffie, thee of een glas water tot beschikking hebben. Niets is zo vervelend als met een droge keel vergaderen namelijk.

Over de auteur